Sotong Goreng Kunyit Masak Merah

Resipi sotong masak merah ini adalah antara masakan utama untuk makanan laut ini. Selalunya, sotong masak merah tidak akan digoreng kunyit. Anda boleh rasai kelainannya jika anda goreng kunyit terlebih dahulu untuk sotong ini. Mana-mana pon sedap!!!

Sotong Masak Kicap Cili Api

Resipi sotong masak kicap mudah dilakukan sebab itu ia juga antara masakan yang popular. Sangat sesuai untuk dimakan bersama nasi ketika lunch dan juga makan malam. Kalau tak suka pedas, boleh kurangkan cili api atau tak perlu letak terus. Warna hitam dan tidak seperti sotong masak merah – dimana warna merah yang menjadi ketakutan (pedas)...

Sotong Telur Sumbat Masak Rendang

Rata-rata komen yang kami lihat di sosial media dan blog memberikan feedback positif kepada menu ini. Melayu dan rendang tak dapat dipisahkan. Sememangnya sedap sepanjang zaman. Ada yang cakap makan dengan roti pon sedap instead of nasi kan. Resepi rendang sotong ini memberikan kelainan pada kebiasaan resepi sotong yang anda selalu masak.

Sotong Telur Sumbat Masak Bersos

Sotong telur sumbat bersos ini sedikit lain berbanding dengan sotong telur sumbat masak rendang. Bahan-bahan juga lain dan penyediaan lebih mudah.  

Sotong Goreng Celup Tepung Masak Telur Masin

Kalau sebut sotong celup tepung memang popular betulkan. Sama macam sotong goreng kunyit popularnya. Namun, jarang yang kita makan sotong celup tepung di goreng bersama telur masin. Dengan ditambah bau daun kari, bau dan rasanya sangat menyelerakan. Sotong celup tepung biasa, tak berapa nak kena kalau makan dengan nasi. Namun, sotong goreng telur masin ni,...